JULBORD

Fredagen den 2 dec 2011

"Det är ingen synd att tycka om god mat! Den som kan glädjas åt naturens rika gåvor blir en harmonisk människa och Skaparen till behag!” Dessa näst intill bevingade ord med underfundig pregnans har Piraten myntat. De kan också med god passning även användas för KFK´s julbord.

Återigen har vi, medlemmar i KFK, förunnats att få njuta ett julbord av högsta klass. Det var den 2 december, en mörk och kulen kväll, då det känns bra att få gå till gästabud i goda vänners lag.

Ett julbord bestående av hemlagade sillrätter av absolut högsta klass, dessutom skinka, korvar, rökt ål, ägg, potatis. Varma rätter med Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv. Risgrynsgröt så klart. Kaffe och hemlagade praliner. Till denna utsökta mat intogs för varje rätt lämpligt matchande drycker. För att ytterligare förhöja stämningen var sångar-glädjen stor och i några fall i rätt tonart. Nytt för året var julklappsutdelning till samtliga deltagare oberoende av förtjänstgrad. Naturligtvis ingrep ödet med sitt känsliga finger och såg till att de som var mest förtjänta också fick de bästa gåvorna. Detta bidrog till att harmonin i sällskapet var näst intill fullkomlig. Även KFK har hemfallit åt den trend som varit legio i näringslivet sedan decennier: bonus. Alla deltagarna fick förtjänstbonus i form av en påse hemlagade praliner, vilka sekreteraren tillverkat under mörka novemberkvällar i kajut-lampans sken.

Vi deltagare vill på detta sätt tacka styrelse, engagerade medlemmar, hjälpsamma respektive för denna trevliga kväll och allt arbete som gjorts till vår trevnad. Enbart detta enastående julbord gav oss mer än full valuta för årsavgiften!


Hälsningar din Stellan