JULBORD

Fredagen den 8 dec 2017

Fredagen den 8 december var det dags för KFK's årliga julfest. De första av de deltagarna började anlända redan en timme före utsatt tid, det tyder på att förväntningarna var stora.

I väntan på och under glöggens inmundigande minglades det och man kunde även ta del av de skänkta objekten som senare under kvällen skulle gå under klubban vid Filatusloppisen.


Så var det då dags för julmåltidens första sittning och platserna intogs vid det festligt julpyntade bordet. Vid varje kuvert fanns en lyxig påse med diverse julgodis och i en av dessa en PEZ-påse som också innebar att man erhöll ett presentpaket, detta tillföll Bengt J. Bengt hade även detta år försett oss med snapsvisor och som vanligt sjöngs de     oordning och med varierande resultat. Så avnjöt vi då sillinläggningar, lax, ål och de kalla kötträtterna.


40 minuter senare  var det tomt på faten och de sittande kunde få en liten paus. Efter avdukning och när potatiskok två var klart kunde vi lyfta på locket till de varma rätterna och bjuda in till den andra sittningen.


Snart var även Janssons frestelse, revben, köttbullar, prinskorvar mm så gott som slut. Risgrynsgröt, kaffe, frukt och godis avslutade den lekamliga delen. Under den senare delen avhölls även auktionen på

Filatusloppisen. Tiden går fort när man har roligt och sent på kvällen tackade vi varandra och skildes efter en trevlig julfest.