JULBORD

Fredagen den 7 dec 2018

Fredagen den 7 december var det dags för filateliklubbens årliga julbord.

Mellan 18.30 och 19 strömmade gästerna in i lokalen på Nya Skeppsbrog. 3. De hälsades välkomna med en mugg varm glögg. Man fördelade sig runt bordet, sedan man kollat in auktionsutbuden. Först började vi med räkcocktail, som Manuela gjort i ordning. Till detta fanns det julmust eller öl att dricka. Därefter fick man gå fram och ta för sig av delikatesserna vid stora bordet.


Lax, rökt ål, skinka, Janssons frestelse, olika sortes sill samt bröd fanns att tillgå. Snapsvisor sjöngs under ledning av ordf. Ingeman. Till detta kunde man skåla med olika starkvaror, som kunde inköpas för humana priser.

Därefter följde en paus, då man närmare kunde undersöka auktionsutbuden. Efter detta var det tid för varmrätterna. Köttbullar, prinskorv, revbensspjäll fanns på menyn.

Sedan följde auktionen, som utropare IngemanJ. ledde. Vi bjöds på kataloger, fyndlådor med frimärken och ålbitar och annat.

Det mest anmärkningsvärda var Sven's inrop av en fyndlåda med massor av frimärken. Med en start på 50 kr, gick denna till slut för mer än 1000 kr.

Efter detta följde risgrynsgröt med saftsås, kaffe och godis.


Slutligen tackade deltagarna varandra för en trevlig samvaro och gick nöjda hem för en välförtjänt vila.

B-Å Ljungkvist