SILLFROSSA 2015

Klubbmöte och Säsongsavslutning i traditionell stil.


Tisdagen den 26 maj 2015  kl. 19:00på Mörtsjöåsen

Den 26 maj avlöpte den traditionella Sillfrossan på Mörtsjöåsen. En vacker vårkväll med en intensiv grönska och dofter från blommor, skog och sjö. Ett inledande klubbmöte startade kvällen där bla Våromgången i VAPENFONDEN avslutades. Närvarande lyckliga vinnare mottog sina priser. Därefter vidtog en trevlig tipspromenad där deltagarna fick gnugga sina kunskaper och leta efter svar i bakre hjärnbarken. Alla som utgått hittade tillbaka utan skallgång.

Under tiden hade det dukats fram ett dignande bord med läckerheter av många slag. Löksill, rullsill i dill och dels i tomat, pepparrotsmatjes, Kammarherrens sill, Brantevikssill, Sahlén´s sill, böcklingröra, varmrökt lax, rökt ål, Janssons frestelse, färska räkor, vackert dekorerade ägghalvor, potatis, bröd, smör och ost. Till detta serverades källarsval öl och en immig snaps för de som ville och fick.  Efter att vi smakat på alla sorterna och tagit om flera gånger avslutades denna gourmetfest med kaffe, vetebröd, havreflan och en liten, mycket liten, avec av yppersta kvalitet.


Sent på kvällen letade vi oss ut i sommarnatten och till ackompanjemang av koltrast och näktergal förfogade vi oss hem, mätta, belåtna och med en ny kulinarisk upplevelse i  minnet.


Vi, deltagarna, vill framföra ett stort TACK till alla de som tillrett de delikata rätterna, anordnat och dukat upp, samt sett till att allt fungerade så perfekt.


Hälsningar din Stellan